13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 on levi laiendamiseks investeerinud 90 miljonit krooni

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 on leviala laiendamisesse tänavu investeerinud üle 90 miljoni krooni.

Selle tulemusel ulatub Tele2 leviala 99 protsendini Eesti territooriumist, teatas firma.

Tele2 Eesti juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on Tele2 saavutanud 99 protsendilise leviala täitumisega olulise eesmärgi, mis seati 2005. aasta jaanuaris. "Eesmärk oli katta 99 protsenti Eestimaast Tele2 mobiilsideleviga. Oleme rahul, et tänaseks on püstitatud eesmärk saavutatud," lausus Tiivel.

Sideameti määrusega kehtestatud arvutusmetoodika kohaselt teostatud mõõtmiste tulemusena ulatus Tele2 leviala novembris 99 protsendini Eesti territooriumist. Levialas võib esineda maastikust ja ehituslikest asjaoludest tingitud erinevusi.

Käesoleval aastal on Tele2 rajanud juba 46 uut levialajaama üle Eesti. Viimati avatud jaamad asuvad Ida-Virumaal Iisakus, Lääne-Virumaal Tudus, Raplamaal Vahastus, Tallinnas Haabersti linnaosas ja Läänemaal Kihnu saarel.

Tiiveli sõnul muudab võrdsustunud kvaliteet mobiilsideturul senisest veelgi olulisemaks teenuse hinna. „Meie kogemus näitab, et Eesti inimene eelistab tarbeteenust osta võimalusel soodsamalt. Seda kinnitab ka Tele2-e kui turu hinnaliidri kliendiarv, mis ainuüksi aasta algusega võrreldes on kasvanud tervelt 41 000 võrra,” lisas Tiivel. Tele2-l oli tänavu kolmanda kvartali lõpuks 508 000 klienti.

Seoses kiire kliendiarvu kasvuga plaanib ettevõte edaspidi jätkata investeeringutega leviala laiendamisse samas mahus. Lisaks GSM levialale pöörab Tele2 tähelepanu kiire kolmanda põlvkonna 3G andmesidevõrgu arendamisele. Tele2 avas oma 3G võrgu tänavu 1. novembril Tallinnas, plaanides kiiret andmesidevõrku jooksvalt laiendada.

Tele2 alustas ulatuslikku leviala laiendamise programmi eelmise aasta jaanuaris eesmärgiga katta 2006. aasta lõpuks mobiilsideleviga 99 protsenti Eestimaast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755