15. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustad sokid ei kaitse kõvaketast

BBC avaldas nimekirja asjadest, millega inimesed on rikkunud oma arvuti. Selle nimekirja eesotsas on muuhulgas mustad sokid ja õli.

Ühel juhul vajas ülikooli professor abi peale seda, kui ta oli krigisevat arvutit pritsinud WD-40 lahusega. Krigin läks ära koos andmetega.

Teisel juhul saadeti katkine kõvaketas vanadesse sokkidesse mähituna arvutiparandusse, mis vigastas kõvaketast veel rohkem.

Ka sülearvutite halvasti kohtlemine on nimekirja tipus. Üks sülearvuti kukkus helikopterist alla, teist pesti šampooniga ja mitmest arvutist on lihtsalt üle sõidetud.

Kord jätis arvutikasutaja vana banaani välisele kõvakettale, banaan imbus seadesse ja rikkus selle vooluringi.

Nimekirja koostas OnTrack, kes tegeleb kõvaketastel andmete taastamisega. Ettevõttesse pöörduvad iga aasta tuhanded kliendid, kes on kuidagimoodi on arvuti andmekandja rikkunud. Alati on andmed taastatud, kuid need juhtumid oleksid võinud olla saatuslikud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755