16 november 2006

Euroopa kosmoseagentuur otsib Eestist hankijaid

Täna saabub Eestisse Euroopa kosmoseagentuuri (European Space Agency, lüh – ESA) delegatsioon, et saada ülevaade Eesti kosmosetööstuse potentsiaalist ja arutada sõlmitava koostööalase raamlepingu tingimusi.

Kahepäevase visiidi käigus kohtub ESA delegatsioon majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega, külastab Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna tehnoparki Tehnopol ning tutvub mitmete sidetehnikat tootvate firmadega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

ESA on valitsustevaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada kosmoseuuringuid, arendada uusi tehnoloogiaid ja tugevdada Euroopa tööstuse konkurentsivõimet. Selle organisatsiooniga liituda kavatseval Eestil tuleb sõlmida nn raamleping, kus on määratletud edasise koostöö vormid.

Raamlepingu sõlmimisele järgneb nn koopereerunud liikme (European Cooperating State - ECS) staatus riikidele, kes on ESAga sõlminud koopereerumisleppe. ECS staatus annab võimaluse osaleda PECS (Programme for European Cooperating State) programmis. PECS programm on üheks eelastmeks ESA täisliikmeks saamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821