16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa kosmoseagentuur otsib Eestist hankijaid

Täna saabub Eestisse Euroopa kosmoseagentuuri (European Space Agency, lüh – ESA) delegatsioon, et saada ülevaade Eesti kosmosetööstuse potentsiaalist ja arutada sõlmitava koostööalase raamlepingu tingimusi.

Kahepäevase visiidi käigus kohtub ESA delegatsioon majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaarega, külastab Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna tehnoparki Tehnopol ning tutvub mitmete sidetehnikat tootvate firmadega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

ESA on valitsustevaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada kosmoseuuringuid, arendada uusi tehnoloogiaid ja tugevdada Euroopa tööstuse konkurentsivõimet. Selle organisatsiooniga liituda kavatseval Eestil tuleb sõlmida nn raamleping, kus on määratletud edasise koostöö vormid.

Raamlepingu sõlmimisele järgneb nn koopereerunud liikme (European Cooperating State - ECS) staatus riikidele, kes on ESAga sõlminud koopereerumisleppe. ECS staatus annab võimaluse osaleda PECS (Programme for European Cooperating State) programmis. PECS programm on üheks eelastmeks ESA täisliikmeks saamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474