24. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bushi teekonnal võidakse segada mobiilsidet

Uudisteportaal minut.ee kirjutab, et USA presidendi George W. Bushi visiidi ajal esmaspäeval ja teisipäeval on sisejulgeolekut tagavatel asutustel õigus takistada tema liikumisteel mobiilsidet.

Kasutusel võivad olla nn. segajad ehk jammerid. Seega võib Bushi visiit põhjustada sidehäireid nii EMT kui ka teiste Eesti sideoperaatorite võrkudes. Võimalike piirangutega tegelevad riiklikud sisejulgeolekut tagavad asutused. Kuna tegu on turvameetmetega, siis mobiilioperaatoreid segajate võimaliku kasutamise faktidest, selle kellaaegadest ja piirkondadest ette ei teavitata.

Õigusaktidest tulenevalt on see õigus ja võimalus sisejulgeolekut tagavates asutustel olemas. Segajate kasutamise korral on tõenäoline, et kliendid, kes mobiili kasutada ei saa, sh ei saa helistada ka 112-le, pöörduvad pretensiooniga oma mobiilsideoperaatori poole. Kui kliendil on pretensioon, et 27. ja 28. novembril polnud tal lennujaama või Tallinna kesklinna piirkonnas võimalik mobiili kasutada, on vastuseks, et tõenäoliselt oli tegu president Bushi visiidi riiklike turva- ja julgeolekumeetmetega, kuid kahjuks puudub EMT-l selle kohta lähem info.

27. novembri hilisõhtul liigub Bush marsruudil lennujaam – kesklinn, seega tuleb antud õhtul arvestada võimalike piirangutega Tartu maanteel, Järvevana teel, Pärnu maanteel, Liivalaia, Juhkentali ning Gonsiori tänaval.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755