4. detsember 2006
Jaga lugu:

Tehnoloogia Pioneeri kandidaadid on välja sõelutud

Maailma majandusfoorum avalikustas täna 47 ettevõtte nimed, mis kandideerivad tiitlile Tehnoloogia Pioneer 2007.

Nende ettevõtete toodete hulka kuuluvad tablett-kaamerad, biosensorid, mis suudavad maamiine leida, siirdatavad meditsiinivahendid ajukasvajate raviks, mobiil-televisiooni teenused, vaba allikaga veebibrauserid, videokuularid, filmi teemantkatted, päikeseenergial põhinev õhukonditsioneer, paberist patareid muusikat mängivatele õnnitluskaartidele ja automaatne, prügi ise kokkupressiv päikeseenergial töötav prügikast.

Üle poolte (27) Tehnoloogia Pioneer 2007 (Technology Pioneers 2007) tiitlile kandideerijate seas on USA päritolu ettevõtted. Suurbritanniast osaleb kuus, Madalmaadest, Indiast, Iisraelist ja Singapurist kaks, Kanadast, Taanist, Soomest, Iirimaalt, Rootsist ja Šveitsist üks ettevõte.

Tehnoloogia pioneerid nimetatakse kolmes peamises kategoorias: energias, biotehnoloogias ja infotehnoloogias.

"Võistlus Tehnoloogia Pioneeri tiitli nimel on pingelisem kui kunagi varem. Globaalsel tasaandil jõujoonte muutmine sõltub tehnoloogiast ja innovatsioonist," ütles maailma majandusfoorumi tegevdirektor Peter Torreele.

Et olla Tehnoloogia Pioneeri kandidaat peab ettevõte arendama elu muutvat tehnoloogiat, millel on ühiskonnale ja ettevõtlusele kaugeleulatuv mõju.

Varem on tehnoloogia Pioneeri tiitli saanud näiteks Google, Napster, Encore Software jne.

Biotehnoloogia nominatsiooni kandidaadid:

454 Life Sciences Corporation, USA

Ambit Biosciences Corporation, USAAmorfix Life Sciences,, KanadaAresa, TaaniBrainsGate, IisraelCyGenics, SingapurGiven Imaging, IisraelHealthSTATS International, SingapurLentigen Corporation, USANanõmix, USAOxford Medical Diagnostics, SuurbritanniaRenovo, SuurbritanniaStrand Life Sciences, India

IT nominatsiooni kandidaadid:

Alfresco Software, Suurbritannia

BridgePort Networks, USACicero Networks, IirimaacomScore Networks, USADrishtee, IndiaDust Networks, USAHelloSoft, USAIceMobile, HollandMicroOptical, USAMobiTV, USAMozilla Corporation, USANetomat, USAOmnibase Logic, USARuckus Wireless, USASling Media, USATechnorati, USAThingMagic, USATransitive Corporation, USATruphone, Suurbritannia

Energia nominatsiooni kandidaadid:

Advanced Diamond Technologies, USA

Advent Solar, USAClimateWell, RootsiDeepStream Technologies, SuurbritanniaEnerNOC, USAFiberforge, USAEnfucell, SoomeFlisom, ŠveitsLilliputian Systems, USANanoSolar, USAOTB Group, HollandPentadyne Power Corporation, USAPowerGenix, USASeahorse Power Company, USAUltraMotor Company, Suurbritannia

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt