13. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP valmistas nutitelefoni

Barcelonas toimuval 3GSM konverentsil tutvustas HP ettevõtte esimest äriklassi nutitelefoni, teatas ettevõte.

Väikeste mõõtudega HP iPAQ 514 Voice Manager toetab mitmeid traadita ühenduse võimalusi, häälkäsklusi ja reaalajas toimivat meilivahetust. Seadme kõneaeg on kuus tundi ning lisaks tavakõnedele saab teha ka internetikõnesid.

Nutitelefoni on võimalik juhtida enam kui 20 häälkäsklusega. Samuti on võimalik kuulata e-kirja või SMSi teel edastatud teksti, häälkäskluste abil telefoni menüüs liikuda ja funktsioone aktiveerida.

HP iPAQ Voice Messenger nutitelefoni saab ühendada kontori telefonivõrku. Seadmel on GSM/EDGE, Wifi- ja Bluetooth-ühenduse tugi.

„Tegusatel inimestel tuleb päevas vastata paljudele e-kirjadele, kuigi nende töö eeldab ka palju ringi liikumist,” ütles HP Presonaalsete Süsteemide Grupi EMEA regiooni juht Regine Pohl.

Nutitelefon kasutab Windows Mobile 6 operatsioonisüsteemi, mis võimaldab lugeda e-kirju HTML-formaadis ja senisest hõlpsamini hallata kontakte ja kõnearhiivi. Lisaks saab seadmega kuulata muusikat, vaadata videoklippe, mängida mänge ja jagada fotosid teiste seadmetega juhtmeid ühendamata.

Nutitelefon tuuakse Eestis turule suve alguses orienteeruva hinnaga 5500 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755