14. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT firma paigaldab Indiasse 100 000 terminaltöökohta

Eesti IT terminallahenduste väljatöötaja SmartLinki välisturgudel esindav ettevõte Revnetek sõlmis koostööleppe India firmaga Paragon Infotech.

Kokkulepe kohaselt avatakse esindused kaheksas India linnas ning plaanitakse üles panna 100 000 terminaltöökohta koos kõige vajalikuga, teatas firma.

Revneteki partner ja juhatuse liige Henrik Põder rääkis, et Paragon Infotechi esindajatega saadi esimest korda kokku möödunudaastasel IT-messil CeBIT. „Paragon Infotech oli väga huvitatud meie tehnoloogiast, ärimudelist ja kuumaksupõhisest täisteenusest. Peale vähem kui aastast teineteise kompamist jõudsime lepinguni. Lisaks terminallahenduse müügile avaneb meil ka võimalus arendada ning toota Indias riistvara. Teeme selles osas koostööd sealse elektroonika ja IT ekspordiorganisatsiooniga Electronics and Computer Software Export Promotion Council, mida rahastab India valitsus,“ ütles Põder.

„Meie terminallahendusel põhinevate arvutitöökohtade unikaalsus seisneb kindla kuumaksuga täisteenuses. Sinna kuuluvad nii kogu riistvara (server, terminalid, monitorid), tarkvara (internetibrauser, e-post, kontorirakendused, viirusetõrje), kui ka näiteks teenused nagu andmete säilitamine ja süsteemihaldus. Meie nägemus on, et paljudes kohtades, kus täna lauaarvutit kasutatakse, see tulevikus enam nii ei ole. Arvutikasutajale on vaja vaid pilti silme ees ja hiirt-klaviatuuri, kõik muu toimub serveris,“ selgitas Henrik Põder ettevõtte ärimudelit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052