19. juuni 2007
Jaga lugu:

Google valib Riia või Tallinna

Maailma kalleim bränd Google on otsustanud avada Baltimaade esinduse, mille asukoha pärast võistlevad Riia ja Tallinn.

Uudis pani Läti meedia kihama, sest ollakse kindlad, et esindus tuleb just nende pealinna, kirjutas Äripäev. Samas suurfirmaga läbirääkimisi pidanud Läti e-valitsuse minister Ina Gudele jääb vaoshoituks. "Nad pole veel otsustanud, kus nad esinduse avavad. Meie pakume Riiat," ütles Gudele. "Ma näen, et tuleb võistlus Tallinna ja Riia vahel. Nad ei maininud Vilniust."

Google'i tulekust saadi hais ninna kaks kuud tagasi, kui 21. aprillil vahendasid nii delfi.lv kui ka ldiena.lv Google'i Skandinaavia esindaja Tomas Norgaardi sõnu, et kontsern plaanib avada kontori Riias.

Läti uudisteagentuuri LETA internetiekspert Uldis Zarinš on skeptiline, kuid teab, et Google otsib regionaalset konsultanti. "Ma ei nimetaks seda päriselt harukontori avamiseks," ütles Zarinš, kelle sõnul on esinduse avamine esialgu ajutine. Tema sõnul saab esinduse juhi põhiülesandeks ärivõimaluste otsimine Balti riikides, mille parimaks näiteks on Läti valitsusega algatatud e-hariduse projekt. "Tõsiasi, et Google avas esinduse Poolas Krakowis ja plaanib avada uuringukeskuse Wroclawis, ei räägi samuti Baltimaade kasuks."

Gudele teada on intervjueeritud inimesi Lätist, Eestist ja Leedust, et leida regionaaljuht, ning harukontori asukoht sõltub valitu päritolumaast.

Eesti majandusministeeriumil puudub info Google'i plaanidest. Nõunik Mait Heidelbergi sõnul on Google'il müügiesindusi paljudes Euroopa Liidu vanades liikmesriikides, kuid mitte uusliikmetes. "Eeldada võib, et on ainult aja küsimus, millal mõni esindus ka Kesk- ja Ida-Euroopasse tekib," ütles Heidelberg.

Seni on lätlased olnud läbirääkimistel eestlastest edukamad. Nii on suudetud enda juurde meelitada Microsofti Baltimaade peakontor ja Bill Gatesi investeeringud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt