26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL kaldub eelistama Nokia mobiil-TV standardit

Euroopa Liit toetab mobiil-TV standardiks Euroopas Nokia välja arendatud tehnoloogiat, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevalmistamisel olevas dokumendis ütleb Euroopa Komisjon, et Nokia DVB-H standard on "kõige tugevam konkurent" Euroopas mobiil-TV edastamiseks. Lõuna-Korea T-DMB ning Qualcommi MediaFlo ei ole Komisjoni arvates nii levinud. Rootsi Ericsson on siiani panustanud Mbms tehnoloogiale.

Märtsis ütles Komisjoni IT ja sideala volinik Viviane Reding, et tööstusel tuleb kiiremas korras üks standard välja valida või riskida sellega, et valik tehakse nende eest. EL eelistab üht standardit, et vältida "turu killustumist". Üheksakümnendate aastate alguses toetati samamoodi mobiilsides GSM standardi eelistamist.

"Ma tean, et teatud maani on konkurents erinevate standardite vahel hea, et lasta turul parim lahendus välja selgitada. Me oleme aga oodanud juba küllalt kaua," ütles Reding. Volinik ütles ka, et eelistab Nokia DVB-H standardit, kuna see baseerub Euroopas välja arendatud tehnoloogial, mida EL on toetanud 40 miljoni euroga.

Eile ei olnud komisjon veel lõplikku otsust teinud. Juuli keskpaigas peaks aga Brüssel oma plaanidest teada andma. Komisjoni prognooside järgi kasvab mobiil-TV käive aastaks 2009 maailmas 4-5 miljardile eurole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755