23. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsmata võrguühenduse leidmine on imelihtne

Pea iga neljas eraisikute traadita võrguühendus on kaitseta, võimaldades nii ebaausatel naabritel kui ka pahatahtlikel kurikaeltel seda kasutada, selgus Eesti Päevaleht Online katses.

Katsealusteks piirkondadeks valisime Kristiine, Tondi, Mustamäe ning Õismäe, kirjutas Eesti Päevaleht Online. Eksperimendi käigus selgus, et suuremate kortermajade vahel ühendust proovides suutis arvuti üldjuhul üles leida vähemalt paarkümmend WiFi-võrku.

Piirkonnast olenemata oli pea kõikjal kaitsmata iga neljas võrk, ametlikult avatud WiFi-võrke me nende hulka ei lugenud. Õismäe polikliiniku ning trollipargi lähistel tornmajade juures oleks “kutsumata külalised” pääsenud sisse koguni igasse kolmandasse võrku.

Ajakirja Praktiline Arvutikasutaja toimetaja Ando Urbase sõnul on turvameetmeteta levialasid Tallinnas vähemaks jäänud, kuid siiski endiselt palju, hinnanguliselt 30%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755