30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefon tunneb omaniku silmi

Mobiilivaraste elu läheb taas keerulisemaks. Enam ei kao varas joostes minema mitte ainult telefoninumbrite ja mõne SMSiga.

Moodsad telefonid on täis olulisi faile, fotosid ja muusikat. Telefonid küsivad küll PIN-koodi, aga see ei taga siiski täit kindlust, et keegi pahatahtlik infole ligi ei pääse.

Jaapani firma OKI pakub nüüd tarkvara, mis silmaiirise järgi teeb kindlaks telefoni omaniku ning lubab vaid temal telefonile ligipääsu, teatas Wired.

Hetkel töötab 200 KB suurune tarkvara telefonidel, millel on operatsioonisüsteemiks Symbian, Windows Mobile või XP. Telefon kasutab kaamera küljes olevat kaamerat, mille lahutusvõime miinimumnõue on vähemalt üks megapiksel ning tarkvara, mis teeb kindlaks, kas kaamerasse vaatavate silmade iiris klapib telefoni salvestatud kujutisega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052