8. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MarkIT tegi poole aastaga 155 miljonit krooni käivet

Baltikumi suurima e-äri MarkIT esimese poolaasta käive oli 155,4 miljonit krooni.

Eestis oli ettevõtte käive esimesel poolaastal 84,9 miljonit krooni, tõustes 22,1 miljoni krooni ehk 35 protsendi võrra, teatas ettevõte.

Baltikumis oli ettevõtte käive 103 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodi 75,2 miljonilt kroonilt kasvas käive enam kui 35 protsenti. Tugevat kasvu näitas Läti, kus käive kasvas pea kaks korda. Eelmise aasta sama perioodi 6,76 miljonilt kroonilt käesoleval aastal 11,9 miljoni kroonini.

"Meie käibe kasv nii koduturul kui ka uutel turgudel on olnud plaanipärane. Üllataja on Läti, kus oleme suutnud ootusi tugevalt ületada," lausus MarkIT müügijuht Lauri Haav.

Lisaks Baltikumile ja Soomele tegutseb ettevõte alates 2007. aasta juunist ka Tšehhis. Avatud on e-hankekeskkond ning kohalike klientide igapäevase müügi ja teenindamisega tegeleb kohalik kontor asukohaga Prahas.

Ettevõtte juhi Andres Agasilla sõnul on käesoleval aasta sügisel plaanis avada tegevus ka Ungaris ja Slovakkias. Ettevalmistustööd käivad lisaks laienemiseks Sloveeniasse ja Poola.

MarkIT on suurima kaubavalikuga IT-toodete e-hankekeskkond, mis tegutseb Soomes, Baltikumis ja Tšehhis. MarkITi tootevalikus on ühtsesse süsteemi koondatud enam kui 50 000 toodet.

Ettevõte prognoosib käesoleva aasta kogukäibeks 345 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755