13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui hiir tõusis õhku, sündis seep

Soap, eesti keeles seep on Microsofti uurimiskeskuses töötava Patrick Baudischi väljamõeldud edasiarendus hiirest, mis töötab õhus, kui seda seebina käes mudida.

Baudischi kodulehel on olemas täpne õpetus, kuidas ise endale seep valmis teha. Põhikomponent on optiline hiir, millelt korpus eemaldatakse. Siis läheb vaja kahte AAA patareid, kahte tühja plastpudelit, milles varem oli näopuhastusvedelik, natuke kahepoolset teipi, natuke juhet, väikest plastikutükki, pisut porolooni, kummipaela ja lõpuks ühte titasokki. Ta on USA hindades vajamineva materjali hinnaks arvestanud umbes 400 krooni.

Seep sobib ideaalselt näiteks suurel ekraanil arvutimängude mängimiseks, ettekannete ajal slaidide vahetamiseks või ka muusikasüsteemi kaugjuhtimiseks.

Seepi mudides saab teha täpselt samu asju kui hiirega, aga enam ei ole vaja siledat pinda, millel hiirt liigutada. Kui seepi pigistada, siis saab avada kaustu või tirida asju ühest kohast teise.

Vaata lisaks Soapi videot YouTube'is.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755