30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alates septembrist enam Soome telekanaleid tavaantenniga ei näe

Homme, 31. augustil lülitavad Soome telekanalid välja analoogedastuse, mistõttu jääb Soome kanalite pildita hinnanguliselt kuni 50 000 väljaspool kaabeltelevisiooni leviala elavat Tallinna ja Harjumaa perekonda.

Üks võimalus Soome kanaleid edasi vaadata, on tellida ZUUMtv, mille vahendusel on tavaantenniga jätkuvalt nähtavad nii MTV3 kui ka Nelonen.

Alates 31. augustist liiguvad kõik Soome telekanalid üle digistandardile ning tavaantenniga on need kanalid edaspidi kättesaadavad vaid ZUUMboxi vahendusel. Soome kanalite edastamist jätkavad lisaks ZUUMtv-le ka kõik kaabelvõrgud ja Elioni digiTV.

Eesti kohalike kanalite analoogedastus lõppeb plaanide kohaselt juba veidi rohkem kui nelja aasta pärast, 2012. aasta alguses ning hiljemalt selleks ajaks peaksid kõik tavaantenni kasutavad pered muretsema endale ZUUMboxi või mõne alternatiivse MPEG4 standardit ning tavaantenni vastuvõttu toetava digiboxi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052