6. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple alandas järsult iPhone hinda, aktsia hind kukkus viis protsenti

Apple´i tegevjuht Steve Jobs alandas asja USAs turule tulnud mobiiltelefoni iPhone hinda 200 dollari võrra ning esitles uut puuteekraaniga videopleieri iPod.

Apple'i aktsia hind kukkus eile uudise peale 5,1 protsenti 136,74 dollarini. Uudisteagentuuri Bloomberg teatel hakkab iPhone'i kallim versioon maksma 399 dollarit esialgse 599 dollari asemel, aga väiksema mälumahuga versiooni, mis maksis 499 dollarit müümine lõpetatakse tasapisi ära.

Hinna alandamine tekitas arvamuse, et uute telefonide müük on aeglustunud. Ettevõtte eesmärk on septembri lõpuks saada müüdud üks miljon eksemplari. Jobs kinnitas uudisteagentuurile, et usub eesmärgi täitumust ning hinna alandamise eesmärgiks on elavdada jõulumüüki.

Apple'i teatas iPhone'i turule toomisest selle aasta alguses, USAs tuli telefon müüki 29. juunil. Euroopas peaks telefone müüma hakatama sel sügisel ning Aasias järgmisel aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755