1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lüpsirobotid tõstsid toodangut üle 10 protsendi

Septembriga sai aasta esimesest lüpsroboti tööle rakendamisest Eestis. Pakari laudas lüpstes on robotid tõstnud toodangut üle 10 protsendi, teatas Uhtna Talutehnika.

Julge, kuid nagu on aeg näidanud et ka õige, otsuse võttis vastu ettevõte Pakar, kes oma uues vabapidamislaudas „palkas tööle” 4 Lely lüpsirobotit Astronaut A3.

Robotite valik on taganud ettevõttele jätkusuutlikkuse – puudub loomade lüpsmisel inimfaktori vigadest tulenev risk, robotid ei jää haigeks, ei küsi töötasu juurde ei lahku ootamatult töölt, toodang on oluliselt tõusnud.

Hetkel lüpsavad robotid Pakari laudas 215 lehma. Nelja roboti potentsiaal on lüpsta 280 lehma. Toodang on tõusnud üle 10%. Keskmiselt lüpstakse ühte lehma 2,8 korda ööpäevas.

Robotite toimimise eest vastutab AS Uhtna Talutehnika, kes on Lely toodete edasimüüja Eestis. Robotite hooldusele on Uhtna Talutehnikas koolitatud meeskond, kelle kvalifikatsiooni kontrollib Lely tehas.

Lely lüpsiroboteid toodetakse alates 1992 aastast ning need on kohe projekteeritud lüpsirobotiteks. Kogu arendustöö ja täiendused on suunatud loomapidamise automatiseerimisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052