3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell sai elektrikatkestuse tõttu 1,5 miljonit krooni kahju

Estonian Celli finantsjuhi Riia Ratniku sõnul tegeleb ettevõte alles tootmise taaskäivitamisega ja esialgsete arvestuste kohaselt on ettevõte elektrikatkestuse tõttu kaotanud 1,5 miljonit krooni tootmisest tulenevat tulu.

1,5 miljoni krooni suurusele kahjusummale lisandub kindlasti ka elektrikatkestuse käigus maha kantud toodangu maksumus, mis on umbes 600 000 krooni. "Kahjunõudeid on plaanis esitada kindlasti, kuna tegemist oli ju avariilise, ette teatamata pikaajalise elektrikatkestusega, " ütles Riia Ratnik ning lisas, et seda kavatsevad nad teha lähtudes eelkõige materiaalsest kahjust.

Põhjus, miks elektrikatkestus sedavõrd suure kahju põhjustas oli asjaolu, et Kunda linn oli sel hetkel ainult ühe elektritoite peal. "Lühiajaline katkestus ei ole hull lugu, aga just pikk elektrita olek tekitab tehasele kõige suuremat kahju," räägib finantsjuht.

Kuigi juba kella 11.05 paiku tuli elekter tagasi, siis nii suurel tehasel kui Estonian Cell aitas see ainult veepuhastusjaama käivitada, ülejäänud seadmete käivitamiseks ja sellele eelneva ettevalmistuse tegemine nõuab rohkem aega.

Ratniku sõnul said kõik tehase seadmed töökorda eile õhtul. "Eile õhtupoole sai kogu tehase liin töökorda," ütles Ratnik aripaev.eele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755