9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilist saab personaalne treener

Ta kontrollib su pulssi; mõõdab keha rasvasisaldust; ütleb sulle, et on vaja minna sörkjooksu tegema; ning annab ka teada, kui avastab, et sul on halb hingeõhk. Jutt käib uuest mobiiltelefonist, mis peagi Jaapanis müügile tuleb.

NTT DoCoMo ja Mitsubishi Electricu väljatöötatud mobiil nimega Wellness on mõeldud kiire ja stressirohke elustiiliga inimestele, kes siiski soovivad oma tervisel silma peal hoida, vahendas Livescience.

Mobiilil on sisseehitatud liikumissensor, mille alusel arvestatakse, kui palju kaloreid on mobiiliomanik päevas kulutanud. „Sensor suudab kindlaks teha, kas sa jooksed, kõnnid, puhkad või ronid mööda treppe ning arvutab sellele vastavalt kulutatud kalorite hulga,” selgitas NTT esindaja Noriaki Tobita. „See käib sinuga igal pool kaasas nagu personaalne treener,” ütles ta.

Hoides mobiili väljasirutatud käte vahel, arvutab ta välja keha rasvaprotsendi. Mobiili saab laadida muusikat ning seda siis trennitegemise ajal kõrvaklappidega kuulata. Mobiilil on ka sensor sõrmeotsast pulsi lugemiseks.

Kui oled mures oma hingeõhu pärast, võid lasta mobiilil seda kontrollida. Seadet demonstreerinud Tobita hingeõhku pidas mobiil rahuldavaks. Mobiil esitab ka küsimusi, mille alusel üritab ta kindlaks määrata su stressitaseme.

Mobiili arendustöö pole veel lõppenud. Katsetatakse ka näiteks tehnoloogiat, mis peaks arvet söödud toitude kalorsuse kohta. Mobiil tuleb müügile esialgu vaid Jaapanis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052