7. november 2007
Jaga lugu:

E-valimiste isa Tarvi Martens sai maailma silmapaistvamaiks nooreks

Eesti e-valimiste süsteemi looja Tarvi Martens valiti eile maailma kõige silmapaistvamaks nooreks teaduse ja tehnoloogia valdkonnas.

Martnes pärjati eile Antalyas JCI maailmakongressil prestiižse TOYP (The Outstanding Young Person) auhinnaga teadus ja tehnoloogia valdkonnas. Valik langetati 125-st erinevast riigist esitatud kandidaatide vahel. TOYP auhind antakse kõige silmapaistvamatele noortele inimestele üle maailma, kes on üles näidanud märkimisväärseid saavutusi.

"Ma olen uhke oma väikse ja vapra riigi üle, mis pakub noortele inimestele nagu mina suurepäraseid võimalusi luua silmapaistvaid ja innovatiivseid asju," ütles Martens auhinna kättesaamisel tuhandetele noortele liidritele üle maailma, kes aplodeerisid Tarvi Martensit tunnustades püsti seistes.

Maailma TOYP auhinna laureaatide hulka on kuulunud sellised inimesed nagu Ameerika Ühendriikide President J.F.Kennedy, jäähokikuulsus W.Gretzky, Hong Kongi näitleja-produtsent Jackie Chan ja paljud teised. Eestlaste hulgast on Maailma TOYP auhinna saanud Mart Laar kui noorim peaminister Euroopas aastal 1993 poliitika, seadusloome ja valitsuse kategoorias.

JCI on ülemaailmne aktiivseid kuni 40- aastaseid juhte ja liidreid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub enam kui 200 000 liiget kokku 125 riigist. JCI asutati 1944. aastal eesmärgiga arendada noorte juhioskusi ja sotsiaalset vastutustunnet ning toetada noorte ettevõtlikkust. JCI Estonia ühendab endas 13 kohalikku koda üle Eesti, mis koondab ligi 500 inimest. Esmakordselt anti TOYP auhind välja aastal 1938.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt