16. november 2007
Jaga lugu:

Iirimaa ja Inglismaa on Balti riikide tööotsijatega üleujutatud

Iiri tööturg on kasvanud viimase paari aasta jooksul 3,2 %, peaaegu 2,25 miljoni inimeseni ning enamus töökohti täidavad Ida-Euroopa immigrandid, kirjutas forbes.com.

Iirimaa ja Inglismaa on peamiselt Poola Eesti, Läti ja Leedu tööotsijatega üle ujutatud, 2004. aasta EL-i laienemise tõttu idasuunas. Mõlemad rahvused on kasvanud kiiresti poolakate arvelt, kes ehitavad nende teid, parandavad nende autosid ja valavad neile õlut.

Rootsi, nagu Inglismaa ja Iirimaa, avas oma tööturu EL-iga liitudes, kuid on kogenud palju väiksemat immigratsiooni, samas kui teised EL liikmed on kas tõkestanud uusi tulijaid või on tõstnud piiranguid aeglasemalt.Iirimaa kvartali tööjõu aruanne ütleb, et 2006. aasta septembrist kuni 2007. aasta augustini on riigi majandus saavutanud 67 600 töökohta lisaks. Välismaalased, kellest 83% on tulnud uutest EL ida riikidest, täitsid 48 400 ametikohta ehk 71,4 protsent. Tööjõu aruanne ütleb, et 12 protsenti töökohtadest Iirimaal kuuluvad immigrantidele, sh on 30 protsenti hotelli ja restorani töölistest ning 14 protsenti töökohti hõlmab ehitus ja tootmine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt