4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: investorid ootavad Eesti Telekomilt häid tulemusi

Eesti Telekomi aktsia käive oli täna muljetavaldavad 15,5 miljonit krooni. Aktsia hind kerkis 2,86 protsendi võrra 112,66 kroonini (7,20 euroni) olles Arco Vara aktsia järel teine tõusja Tallinna börsil.

Tundub, et investorid valmistuvad ettevõte headeks majandustulemusteks. Eeskuju positiivseteks ootusteks andis Leedu telekomifirma TEO. Finantsportaalide sõnavõttude põhjal võib oletada, et investorite ootused Eesti Telekomi tulemuste suhtes on isegi suuremad kui TEO osas. Põhjenduseks tuuakse seda, et Leedu firma ei tegele mobiiltelefoniteenuste pakkumisega.

Samas ei ole mobiiltelefoni teenuste pakkumine enam mingi eelis. Kiiremini arenevad on just interneti- ja infotehnoloogiateenuste segmendid, milles on jämedam ots just fiks-sideteenuste pakkujal. Ka TEO põhjendas kiiret kasvu just infotehnoloogia ning televisioonisegmendi kiire kasvuga. Peale selle tundub, et Eesti ja Leedu on majandustsüklite erinevates faasides. Kui Eesti majanduskasv on viimaste kvartalite jooksul järsult kahanenud ning Hansapank alandas just selle aasta majanduskasvu prognoosi Balti riikide madalaimaks ehk viiele protsendile, siis Leedule ennustab pank tervelt 7,5protsendilist majanduskasvu.

Täiesti võimalik, et vähemalt lühiajaliselt (pool aastat) peaks Eesti Telekomi aktsiate näol olema tegu hea investeeringuga. Möödunud aastal maksis Eesti Telekom dividende 9,5 krooni aktsia kohta ning väga raske oleks ettevõttel põhjendada 2007. aasta eest väiksemat omanikutulu. See teeb aga tänase aktsia hinna tasemel dividenditootluseks 8,4 protsenti. Jaanuari lõpus langes ettevõtte aktsia hind enam kui kolme aasta madalaimale tasemele.

Eesti Telekom avaldab eelmise aasta majandustulemused kolmapäeval.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755