8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laar: parim majanduspoliitika on hea hariduspoliitika

Parim majanduspoliitika on hea hariduspoliitika, eriti teadmismahuka majanduse korral, ütles poliitik Mart Laar.

Hea hariduspoliitika on tema sõnul baas, millele tuginedes saab Eesti hakata edasi minema. "Kui ettevõtjal ei ole tausta, hariduslikku baasi ega kvalifitseeritud töötajaid, võime palju rääkida, aga midagi ei muutu," kinnitas ta tänasel Microlinki ja Oracle’i seminaril esinedes.

Laari sõnul sõltub hea haridus ka haldusreformist või õigemini selle puudulikusest. Praegu võitleb iga vald, et oma 250 õpilasega keskkool elus hoida, ent see ei võimalda ühtlast haridustaset.

Samuti tuleks läbi viia kõrgharidusreform, kuna tänaseks on kõrgharidus kaotanud suure osa oma nõudlikkusest. Kõrgkoolide hulk on kasvanud nii suureks, et diplomi saab iga soovija, kuid ettevõtja ei tea, kes on kes.

Hariduse teemadel peatudes märkis ekspeaminister, et Eestis peaks olema matemaatika riigieksam. Ühiskond vajab signaali, et reaalained on olulised. Kui neid ei õpi ja insenere juurde ei tooda, läheme põhja, rääkis Laar.

"Minagi olen paadunud humanitaar ja olen pärast matemaatikat elus ja terve," kommenteeris ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755