26. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parima arvutifirma juht osutus internetivargaks

Kohus mõistis Äripäeva 2006. aasta arvutifirmade edetabelis esikohale tõusnud Rove Digitali juhi Vladimir Tšaštšini süüdi internetipettuses ja rahapesus.

Tartu maakohus avaldas süüdimõistva otsuse resolutsiooni 6. veebruaril. Kuna nii Vladimir Tšaštšin kui ka prokurör on kohtule teatanud, et tahavad ringkonnakohtusse minna, avaldab maakohus motiveeritud otsuse 28. veebruaril.

Praegu on teada, et Tartu maakohus mõistis 27aastase Vladimir Tšaštšini süüdi ebaseaduslikus andmete sisestamises internetikauplustega seotud kaardimaksesüsteemidesse, dokumentide võltsimises, võltsitud dokumentide kasutamises ning rahapesus.

Süüdistuse andmetel pettis Tšaštšin 2001. aastal Eesti Ühispangast välja 1,3 miljonit krooni. 2002. aasta algul püüdis ta sama skeemi kasutades saada Hansapangast 1,4 miljonit krooni, kuid jäi vahele.

Dokumentide võltsimise ja võltsitud dokumentide kasutamise süüdistuse võttis Tšaštšin omaks, ülejäänud süüdistusi aga mitte.

Kohus mõistis Tšaštšini kolmeks aastaks tingimisi vangi. Seejuures kuulus šokivangistusena viivitamatule ärakandmisele 6 kuud ja 11 päeva. Eeluurimise aegu türmis veedetud kuude tõttu mees kohe vangi minema siiski ei pea.

Tšaštšini arvelduskontol olnud raha, tema kaks sõiduautot ja arvuti konfiskeeriti. Menetluskulude katteks tuleb lisaks maksta üle 23 000 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052