11. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia aktsia hind järsult kukkumas

Nokia aktsia hind oli täna keskpäevaks kukkunud Helsingi börsil 5,4 protsenti pärast seda, kui USA tehnoloogiagigant Texas Instruments alandas esimese kvartali kasumiprognoosi, mille põhjendatus nõrk G3 mobiiltelefonide turg.

Hommikul kukkus maailma suurima mobiiltelefonide tootja aktsia koguni kuue protsendi võrra, kuid kella 12 ajal oli aktsia hind langenud 3,5 protsenti 20,33 euroni.

Uudise mõjul kukkusid ka teised Euroopa tehnoloogiasektori aktsiad.

Texas Instrumendi asepresident Ron Slaymaker ütles, et kasumi ja käibe alandamine on tingitud mikrokiipide tellimuste langemisest kallima sektori mobiiltelefonide tootjatelt, seda „peamiselt ühe kliendi poolt,” kirjutas uudisteagentuur AP. Slaymaker ei täpsustanud, kes see klient oli, aga tema sõnul ei kaotatud klienti konkurendile, vaid tegemist on lihtsalt nõudluse kahanemisega.

Möödunud aastal teatasid Texas Instrumendi mõlemad suurkliendid Nokia ja Sony Ericsson, et hakkavad mikrokiipe hankima ka teistelt tellijatelt.

Texas Intsrumentsi aktsia hind kukkus eile USA aktsiaturgude järelkauplemisel 3,4 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755