21. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google’i optsioonidelt teeniti reedel 17530 protsenti tulu

Investorid, kes panustasid sellele, et Google´i tulemused tulevad oodatust paremad, teenisid optsioonidega 17530 protsenti tulu, mis on kõigi aegade tulusaim tulevikutehing USA aktsiatega.

Lepingu hind, mis andis õiguse osta Google'i aktsiaid hinnaga 530 dollarit, kerkis reedel vahetult enne kauplemispäeva lõppu 17,63 dollarini võrrelduna 10 USA sendiga päev varem, kirjutab Bloomberg. Tulusus jääb vaid veidi alla Dow Jonesi tööstuskeskmise kogutulususega 1900. aasta algusest saadik, mis on uudisteagentuuri andmetel 18760 protsenti.

„Täna me näeme, missugune vägi võib olla finantsvõimendusel,” lausus uudisteagentuurile investeerimisfirma OptionsXpress Holdings asepresident Peter Bottini.

Google’i aktsia hind hüppas reedel 20 protsenti 539,41 dollarini, mis on aktsia suurim tõus ettevõtte börsil oleku aja jooksul. Otsingumootorifirma läks börsile 2004. aasta suvel.

Optsioon on õigus osta või müüa vara kindlal ajal kindla hinna eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755