8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekomi ühinemislaine ähvardab Ericssoni sissetulekuid kärpida

Telekomimaailmas on õhk kuumaks läinud. Suured liitumised aga mõjuvad sellistele tarnijatele nagu Ericsson halvasti, usub Gartneri analüütik Jason Chapman.

France Telecom ihub hammast TeliaSonerale, Deutsche Telekom tahab osta kreeklaste OTEd ning hispaanlaste-portugallaste Telefónica ja Telecom Italia vahel on tõmmet märgata. Sakslased on ühtlasi üles näidanud huvi ameeriklaste Sprinti vastu ja indialaste Bharti teeb silma lõuna-aafriklaste MTNile.

Ericssoni jaoks tähendavad selliselt liitumised tõsist peavalu, kirjutas di.se.

„See mõjutab Ericssoni ja kõiki teisi tarnijaid. Operaatorite ostumahud suurenevad ja sellega saab tarnijate hindu alla suruda,“ ütles Gartneri analüütik Jason Chapman.

Ericssoni viimase nelja kvartali aruannetest selgub, kuivõrd negatiivselt on operaatorite liitumine Itaalias ja Suurbritannias mõjutanud ettevõtte müüki Lääne-Euroopas.

Ericssoni kommunikatsioonijuht Åse Lindskog ütles, et võrgus saab olla vaid kindel hulk liiklust ja seetõttu teoreetiliselt investeeringute maht ei muutu, isegi kui liitub kaks operaatorit, kellel mõlemal on oma võrk olemas.

Investeerimiskavades aga võib liitudes olla lühiajalisi konsolideerumisi. „Investeerimine sõltub ka sellest, millised ettevõtted liituvad. See ei pruugi tähendada, et investeeringuid kokku tõmmatakse,“ ütles Lindskog.

Jason Chapman usub, et ka pärast ühinemist peavad võrgud kogu liiklust toimimas hoidma. Tema sõnul püüavad operaatorid pigem muuta tegevust efektiivsemaks, mitte ei kärbi investeeringuid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474