20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Räniorus edu otsiv Yoga Intelligence pankrotis

Räniorus investoreid otsiva ettevõtte Yoga Intelligence'i juhatuse liige Raivo Raestik ütles aripaev.ee-le, et firma läks pankrotti, kuna omakapital oli negatiivne ning omanikud raha juurde panna ei tahtnud.

"Pidin pankrotiavalduse sisse panema, muidu oleks mina kui juhatuse liige pidanud selle eest vastutama," ütles Raestik. Samas on pankrotipesas ka Raestiku enda raha. "Kõik, mis mul oli," ütles mees aripaev.ee pärimise peale, mis summaga tegu oli ning täpsustas, et tegemist on miljoni krooniga.

Samas kinnitab Raestik, et töötajatele ei tulnud pankrot ootamatult ning on juba loodud uus firma nimega Yoga, mille osanikeks on seitse endist töötajat ning mis jätkab sama tegevusega.

"Juriidilisi probleeme pole," vastas Raestik ajakirjaniku küsimusele, kas oskusteabe ja töötajate üleminekuga probleeme ei teki. Samas kinnitas ta, et endised omanikud ei saa firmast enam midagi.

Yoga Intelligence on Eesti erakapitalil põhinev info- ja telekommunikatsioonitehnoloogia ettevõtte, mis tegeleb erinevate intelligentse kontori lahenduste väljaarendamisega. Omanikeks on Estomatic Grupi kaudu Risto Eelmaa, Priit Vimberg ja Raivo Raestik ning 10% osalus ettevõtte Honey Investment kaudu Antti Jürgensol, Madis-Marius Vahtrel, Aimar Altosaarel ja David Richard Honey'l.

Ettevõttel on ka maksuvõlg üle 1 miljoni krooni, selgub Krediidiinfo kodulehelt.

Yoga Intelligence pankrotipessa jäi Raestiku sõnutsi ka 4 miljonit krooni Estomatic Grupi raha, mistõttu on ka too firma pankrotis. Peale Raivo Raestiku on Estomaticu omanikud veel Priit Vimberg ja Risto Eelmaa.

Intelligentsete majade süsteemide tootja Yoga Intelligence kavatses kolida Räniorgu juba sellel aastal ehk nendest saaks esimene Eesti ettevõte, kellel on reaalselt kontor San Joses. Ettevõtte juht Priit Vimberg ütles mai algul, et nad vajavad oma ligi 1 miljardi kroonise väärtusega ettevõtte edasiarenduseks umbes 150 miljonit krooni.

"Sellest umbes 100 miljonit krooni oleks vaja uutele turgudele sisenemiseks, 40 miljonit krooni tarvis tootearenduseks ning ülejäänu muudeks kuludeks," sõnas Vimberg.

Praegu teeb Yoga koostööd suurema jao Eesti suuremate ehitusfirmadega, kes on ka sihtgrupp, kellele oma toodet müüakse. Silicon Valleysse mineku esmane põhjus ongi leida piisavalt vahendeid oma toodet ka tasuvalt levitada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755