22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurim oht IT-turvalisuse kohta on juhtide vähene teadlikkus

Äripäeva IT-turvalisuse seminaril esinev Hansson, Leego Partner OÜ juhtivpartner Erkki Leego ütles, et IT-turvalisuse kitsaskohad selgitatakse välja läbi intsidentide ja suurim valupunkt on hetkel juhtide teadmatus, kuidas oma ettevõtte andmeid kaitsta.

"Nõrgad kohad leitakse üles läbi intsidentide. Näiteks on sagenenud juhtumid, kus ebalojaalsed töötajad on töösuhte lõppemisel hävitanud või kaasa võtnud ettevõtte jaoks kriitilist äriinformatsiooni, halvates seeläbi olulise valdkonna tegevuse,“ vastas Leego Äripäeva seminaride osakonna esitatud küsimusele lähituleviku suurimate IT-turvalisuse valupunktide kohta Eesti ettevõtete jaoks.

„Ettevõtete kõige suurem valupunkt on juhtide teadlikkus oma ettevõtte andmete kaitse olukorrast. Investeeringuteks finantse jätkuks, aga puudub teadmine, kuhu mõistlikult kulutada," märkis spetsialist.

28. mail toimub Tallinnas seminar „Mida tähendab IT turvalisus ettevõtte jaoks?" Lisainfo aadressil: http://www.aripaev.ee/seminar/seminar_.php?id=7060

Seminaril antakse IT-turvalisusest ülevaade, millised on võimalikud ohud, kuidas leida üles nõrgad kohad ja kuidas end kaitsta.

Teemad:- IT-turvalisuse trendid. Mis on selles valdkonnas hetkel aktuaalne? Andres Salu, TÜ infotehnoloogiajuht Erkki Leego, Hansson, Leego Partner OÜ juhtivpartner (Business Continuity Planning) Avo Aasma, CISA BBM projektijuht Mari Seeba, Cybernetica AS IS audiitor Marti Toropov, Microlink Eesti AS, valdkonnajuht (identiteedihaldus) Peeter Lorents, NATO Kollektiivse Küberkaitse Ekstsellentsikeskuse Toomas Lepik, CERT Eesti (Riigi infosüsteemide arenduskeskus) infoturbe ekspert

- Kuidas turvalisusega mitte üle pingutada?

- Kuidas planeerida äri jätkusuutlikuks?

- ISKE – riiklik turvanõuete süsteem: kas lihtsam kui arvatakse?

- Millel põhineb identiteedihaldus?

- Eesti panus ja Eesti võimalused.

loomise projektimeeskonna juht ja EBS’i IT õppetooli juhataja, professor- Epistel küberruumi olukorrast ja hääd mõtted.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755