5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: France Telecom peaks pakkuma rohkem

Stockholmi Evli Banki analüütik Michael Andersson märkis, et Rootsi valitsus võiks France Telecomi pakkumise TeliaSonera ostuks vastu võtta, kui see oleks 65-70 Rootsi krooni aktsia eest.

See tähendaks, et firma eest saadaks selle esmase enampakkumise hind 85 Rootsi krooni aktsia eest miinus dividendid, vahendas Anderssoni sõnu Financial Times.

TeliaSonera aktsia oli Rootsis tehnoloogiamulli ajal börsile tulles omamoodi rahvaaktsia, mida ostsid praktiliselt kõik rootslased. Valitsus peaks prantslastelt välja kauplema veidi kõrgema hinna, et aktsiaid ostnud inimesed saaksid vähemalt investeeritud raha tagasi.

France Telecom pakkus TeliaSonerale tehingut, millega nii rahas kui aktsiates makstes tuleks Põhjala ettevõtte ühe aktsia hinnaks 62,35 Rootsi krooni.

“TeliaSonera on tugev ettevõte, millel on suurepärased kasvuväljavaated. Ettevõtte juhtkond keskendub firma arendamisele selle kogu potentsiaali kasutades, viies ettevõtte korraliku ja jätkusuutliku tulude kasvuni ning tõstes maksimaalselt kõikide aktsionäride vara. Pakutud hind alahindab märkimisväärselt ettevõtte potentsiaali,“ ütles Tom von Weymarn Financial Timesile.

France Telecomi juht Didier Lombard ütles von Weymarni sõnu kommenteerides, et on normaalne, kui ettevõtte juht tahab aktsionäridele läbirääkimiste alguses paremat hinda välja kaubelda.

Lombard andis TeliaSonerale pakkumise kaalumiseks kaks nädalat ja kinnitas, et pakkumist ei tõsteta. „Praegusel hetkel ei pea ma olukorda lõpetatuks,“ sõnas ta.

Rootsi riigile kuulub 37% TeliaSonerast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755