5. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa võitleb Eesti Energiaga Tallinna prügi pärast

Urmas Sõõrumaa energiafirma BEN Energy ning Eesti Energiale kuuluv Iru Elektrijaam moosivad üksteise võidu Tallinna linnajuhte, et saada endale energiatootmiseks vajalikku Tallinna prügi.

BEN Energy loodav Väo elektri ja soojuse koostootmisjaam vajab aastas 100 000 tonni olmejäätmeid. Samasse kõrvale tahab Iru Elektrijaam aga püsti panna konkureeriva jaama põletusmahuga 220 000 tonni aastas. Mõlemale projektile prügi ei jätku, sest Tallinna prügila ladestusmaht oli mullu vaid 220 000 tonni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Iru Elektrijaama juht Toomas Niinemäe kiitis aprillis linnapea Edgar Savisaarele saadetud kirjas firma kavandatavat jäätmepõletusplokki. Mõned nädalad hiljem laekus abilinnapeale Deniss ¬Boroditšile kiri BEN Energy juhatuse liikmelt Andres Taukarilt, kes tegi ettepaneku konstruktiivseks koostööks. Boroditš vastas mõlemale kirjale ühtmoodi, et linn on valmis asja arutama.

Abilinnapea Boroditš ütleb, et projektidega tutvumiseks moodustatakse komisjon. “Kes pakub parema hinna ja paremad tingimused, see saab prügi.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755