2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialist: internet kukub kahe aasta jooksul kokku

Osa IT-spetsialistide hinnangul jookseb internet tulevikus nii põhjalikult umbe, et kahe aasta jooksul kukub kogu süsteem kokku.

Spetsialistide arvamused jooksevad selles osas lahku. Pooled leiavad, et internet kukub kokku, kuna see ei suuda kasvava andmemahuga hakkama saada. Teised usuvad, et süsteem peab pingele vastu, kirjutas kauppalehti.fi.

Iga neljas interneti kokkukukkumist ennustav ekspert on seda meelt, et häving toimub juba kahe aasta jooksul.

Interneti suurimaks mahtu nõudvaks osaks peetakse videosalvestisi. Ligi poolte hinnangul moodustavad videod juba 30% kogu interneti liiklusest. 40% hindajate arvates jõuab see tase viie aasta pärast aga 75 protsendini.

IT-ekspertide arvamust interneti tuleviku ja kasutamise kohta uurisid rahvusvaheline telekommunikatsioonikontsern Tellabs ja uuringufirma IDC. Küsitlus korraldati Las Vegases kõrgetasemelisel telekomikonverentsil NXTComm08 ja sellele vastas 372 IT-spetsialisti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474