9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tahab rukkist biokütust tootma hakata

Eesti Energia tahab õhutada põllumehi senisest märksa rohkem rukist kasvatama, et panna Narvas püsti kuni miljard krooni maksev bioetanooli tehas.

Idee järgi peaks bioetanooli tehas kerkima Narva elektrijaama külje alla ning hakkama elektrijaamaga tihedat koostööd tegema, kirjutas Postimees.l Teoorias võiks bioetanooli tehas tootmiseks kasutada elektrijaamas tekkivat auru, viimane omakorda saaks elektri tootmisel küttena kasutada bioetanooli valmistamisel tekkivaid rukkijääke.

Esialgu on tegemist siiski alles ideega, mille tasuvust, hinda ja võimalikkust paberil arvutatakse. Eesti Energia arendusjuhi Alo Kelderi sõnul tehakse tehase rajamise või rajamata jätmise otsus umbes aasta pärast, kui kõik ettevõtmise head ja vead on läbi kaalutud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755