6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu ja Siemens lähevad lahku

Saksa tehnoloogiakontsern Siemens ei taha enam Jaapani partneriga koostööd teha, mistõttu lähevad kahe firma teed lahku.

Wall Street Journali andmetel on Siemens Fujitsule teada andnud, et Saksa ettevõte ei kavatse jaapanlastega pärast üheksa-aastast koostööd lepingut jätkata, loobudes ühisest arvutitootmisest.

Fujitsu pressiesindaja Tokyos kinnitas, et firmad peavad 50:50 osalusega ühisfirma tuleviku osas läbirääkimisi, kuid otsustatud ei ole tema sõnul veel midagi.

Ettevõtetevaheline koostööleping saab läbi 2009. aastal. Kui kumbki pool otsustab, et loobub koostööst, on teisel poolel õigus koostööpartneri osalus ühisfirmast välja osta. Praegustes rasketes oludes aga ei ole selge, kas ostusoovi on. Teine võimalus jätkata on loota kolmandale osapoolele, kes võiks firma üle võtta.

Fujitsu Siemens tegutseb 36 riigis ja annab tööd 10 500 inimesele. Ettevõtte viimase aastaaruande järgi oli firma käive 6,6 miljardit eurot ehk veidi üle 100 miljardi krooni, maksude-eelne kasum aga oli 105 miljoni eurot ehk umbes 1,65 miljardit krooni.

Ettevõtte väärtus on hinnatud umbes 4,65 miljardile dollarile ehk ligikaudu 47 miljardile kroonile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052