9. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gruusia küberrünnaku all

Alates eile õhtust on Gruusia valitsusasutuste veebilehed ja mitmed uudisteportaalid langenud küberrünnakute ohvriks, mis Eesti spetsialistide hinnangul on osa Venemaa ja Gruusia vahelisest sõjast, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset Kaamerat".

Kui eile õhtul ja täna öösel avanes Gruusia välisministeeriumi kodulehe aadressil piltmosaiik Hitlerist ja Saakašvilist, siis terve tänase päeva on Gruusia olulisemate valitsusasutuste kodulehed olnud lihtsalt maas, ligipääs puudub ka suurele osale Gruusia uudisteagentuuridest.

Eesti küberturbe spetsialistide hinnangul on tegemist DDOS-rünnakuga ehk juhuslike pahaaimamatute inimeste arvutite kaudu teatud kodulehtedele ülekoormuse tekitamisega.

"Selle arvutivõrgu kasutamine, sellele ligipääsu saamine eeldab ikkagi raha olemasolu ja väga-väga suurt tehnilist teadmist," rääkis Küberkaitse Liidu spetsialist Tanel Ainla.

"Gruusia praegusel hetkel on oma küberkuritegevusevastases võitluses, ennetustöös suhteliselt algusfaasis oma tegevuste planeerimisel, oma sisemiste konfliktide, kompetentside koondamisel," selgitas IT-ekspert Linnar Viik. "Ja seetõttu neile osutatav abi on seda olulisem."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052