13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued monitorid töötavad ooterežiimis elektrit kulutamata

Saksa-Jaapani IT-ettevõte Fujitsu Siemens Computers tõi turule uued keskkonnasäästlikud monitorid, mis ooterežiimis sootuks ilma elektrita hakkama saavad, teatas ettevõte.

Fujitsu Siemens Computersi müügijuhi Antti Vari sõnul on eeltellimusi tehtud juba tuhandetele monitoridele üle kogu Euroopa, Lähis-ida ja Aafrika regiooni ning alanud on ka plaanijärgne esimeste nullvatiste monitoride müük. „Uute monitoride nullvatine energiasäästutehnoloogia tähendab seda, et need ei tarbi ooterežiimis energiat. See on esmakordne, sest senimaani on monitorid kasutanud keskmiselt üks kuni kuus vatti ning seda ka ooterežiimis,“ selgitas Vari.

Monitori toitesüsteemi on sisse ehitatud arvuti juhitav lülituselement, mis tähendab, et säästurežiim on uutel monitoridel vaikimisi juba sisse lülitatud. „Kui monitor läheb üle ooterežiimile, katkestab süsteem ekraani toite täielikult. Hiljem, kui arvuti saadab monitorile sisendsignaali, taastab väike elektriline impulss toite,“ kommenteeris Vari, lisades, et funktsioon toimib nii analoog- kui ka digitaalsete monitoriväljundsignaalidega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112