29. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i asutajad kolivad tasuta videokõned televiisorisse

Internetitelefoni Skype maailmakuulsaks teinud eestlased idandavad uut huvitavat tarkvaralahendust, et saaks hakata pidama tasuta videokõnesid televiisori vahendusel.

Investeerimisgrupi Ambient Sound Investments (ASI) inkubaatoris küpsev projekt, mis praegu kannab nime InkSpin1, kätkeb endas internetitelefoni Skype kasutajaliidese loomist LCD-teleritele, kirjutas Toivo Tänavsuu oma ajaveebis. Et ei peaks enam videokõnet pidama pisikeselt mobiiliekraanilt ega ka arvutiekraanilt, vaid hiiglaslikult teleekraanilt.

InkSpin1 juht Martin Villig ütleb, et lahenduse eesmärk on teha videokõned võimalikult lihtsaks ja mugavaks ning viia need seeläbi suurema kasutajaskonnani.

Täna on tasuta Skype’i videokõned kättesaadavad arvutikasutajatele, vaja läheb vaid veebikaamerat. “Arvutiinimestele on täna lahendus olemas. Aga keskmisele kodukasutajale on videokõnede tegemine liiga keeruline, mistõttu nad seda võimalust ei kasuta. Meie eesmärk ongi teha need lihtsaks ühtmoodi nii vanaemale kui ka lapsele. Et kui nad oskavad teleri käima panna ja kanaleid vahetada, oskaksid nad ka videokõnesid teha,” räägib Villig.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474