29. august 2008
Jaga lugu:

Skype’i asutajad kolivad tasuta videokõned televiisorisse

Internetitelefoni Skype maailmakuulsaks teinud eestlased idandavad uut huvitavat tarkvaralahendust, et saaks hakata pidama tasuta videokõnesid televiisori vahendusel.

Investeerimisgrupi Ambient Sound Investments (ASI) inkubaatoris küpsev projekt, mis praegu kannab nime InkSpin1, kätkeb endas internetitelefoni Skype kasutajaliidese loomist LCD-teleritele, kirjutas Toivo Tänavsuu oma ajaveebis. Et ei peaks enam videokõnet pidama pisikeselt mobiiliekraanilt ega ka arvutiekraanilt, vaid hiiglaslikult teleekraanilt.

InkSpin1 juht Martin Villig ütleb, et lahenduse eesmärk on teha videokõned võimalikult lihtsaks ja mugavaks ning viia need seeläbi suurema kasutajaskonnani.

Täna on tasuta Skype’i videokõned kättesaadavad arvutikasutajatele, vaja läheb vaid veebikaamerat. “Arvutiinimestele on täna lahendus olemas. Aga keskmisele kodukasutajale on videokõnede tegemine liiga keeruline, mistõttu nad seda võimalust ei kasuta. Meie eesmärk ongi teha need lihtsaks ühtmoodi nii vanaemale kui ka lapsele. Et kui nad oskavad teleri käima panna ja kanaleid vahetada, oskaksid nad ka videokõnesid teha,” räägib Villig.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee