3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman paigaldas antenne valesti

Digi-TV paigaldajad on kõõlunud ligi kaks aastat Tartu südalinna katustel, kinnitanud majadele järjest kõrgemaid maste ja üritanud asjatult digi-TVd tartlaste koju tuua, selmet pöörata antenni üheksakümne kraadi jagu.

Nii uskumatu kui see ka ei tundu, ei teadnud Starmani ega samuti antennide ja digibokside paigaldusega tegeleva Satmani töömehed veel üleeile, kuidas Tartu kesklinnas digi-TV kinnipüüdmiseks antenne tuleb üles panna, kirjutas Tartu Postimees.

Paljud inimesed on endale digiboksi Zuum-TV või üksnes seitsme tasuta kanali vaatamiseks ise paika pannud, ent nemadki ei leidnud Starmani kodulehelt ainsatki sõna Tartu kesklinnas digi-TV signaali vastuvõtu iseärasuste kohta.

Starman ja samuti läinud nädalal Tartu Postimehele südalinna leviprobleemide üle kurtnud Satman paigaldasid seni antenne mastile lapiti, aga tegelikult peaksid need asetsema masti otsas serviti, sest üheksakümnekraadine vahe tähendab kümnekordset signaali tugevuse erinevust.

Tartu kesklinna antennid peavad Levira vaneminseneri Igor Lukase sõnul asetsema masti küljes vertikaalselt, et püüda kinni signaal just Tartu linna jaoks mõeldud Soinaste mastist, Annelinna digi-TV vaatajateni jõuab aga pilt terve Lõuna-Eesti tarbeks mõeldud Valgjärve mastist ja seal peavad antennid paiknema üldjuhul horisontaalselt. Soinaste saatja signaali vastuvõtu antennid peavad olema serviti ja Valgjärve omad lapiti seepärast, et saatjad ei hakkaks teineteist Tartus samal sagedusel segama.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755