29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMSid tegid USAs selgelt mobiilikõnedele ära

Eelmise aasta viimases kvartalis ületas USAs saadetud SMS-ide arv esmakordselt kõnede arvu, sellest ajast on tekstisõnumite arv veel 64% kasvanud, kõnede arv samas veidi vähenenud.

Mobiilikasutajad vanuses 13-17 aastat saatsid-võtsid vastu uuringufirma Nielsen Mobile andmeil keskmiselt 1742 sõnumit kuus, vahendas New York Times, nemad on ka aktiivseimad sõnumineerijad. Nielsen Mobile uuringujuhi Nicholas Covey sõnul on tõusu taga QWERTY-klaviatuuride levik, nende omanikud saatsid tavaklaviatuuri kasutajaist 54% rohkem sõnumeid. Samuti on tõusu taga operaatorite poolt lubatud suure või koguni piiramatu tasuta sõnumite mahuga paketid.

Harris Interactive teismeliste telefonikasutamise uuringus väitis 42% vastanuist kasutavat sõnumite saatmisel pimetrükki.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755