5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eero Tohver: raskused õhutavad innovatsiooni tagant

Raske olukord majanduses sunnib ettevõtteid oma tegevusi ja meeskondi üle vaatama, ütles IT-firma OÜ Uptime juhatuse esimees Eero Tohver.

Uptime'i selle aasta kõige innovaatilisemat tegu on tema sõnul raske üksikuna välja tuua. Ettevõtte juures on olulisem ärimudeli innovaatilisus, seega innovatsioon mitte ainult läbi teaduslike avastuste, vaid ärimudeli ümbervaatamise kaudu – mis töötab ja mis tuleks majast välja visata, vastas Tohver aripaev.ee päevaküsimusele, mida innovaatilist plaanite oma ettevõttes tänavu teha.

"Üldiselt võib öelda, et kui räägitakse innovatsioonist, tuleb esmalt pähe mingi tehnoloogiline leiutis," märkis ta.

Tohveri sõnul Uptime’is töötajate ergutamiseks innovatsiooniauhinda pole, ent firma innustab inimesi mõtlema, mida nad täpsemalt teevad ja miks teevad. Vastus, et alati on nii tehtud, pole seejuures päris adekvaatne, lisas ta.

President Toomas Hendrik Ilves kuulutab homme avatuks innovatsiooniaasta, mis on uute ideede, loova mõtlemise ja teistmoodi tegutsemise aasta. Innovatsiooniaasta projekti initsiaatoriks on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning selle aluseks on EASi poolt elluviidav innovatsiooniteadlikkuse programm.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755