13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kasum kasvas, aktsia kukub

Soome suuruselt teine telekom Elisa teatas, et neljanda kvartali kasum kasvas 6,4%, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Kontserni kasum kasvas 53,3 miljoni euroni ehk 34 eurosendini aktsia kohta võrrelduna 50,1 miljoni euroga (32 senti aktsia) 2007. aasta neljandas kvartalis. Kontserni käive kahanes 7,5 protsenti 372 miljoni euroni.

Analüütikud ootasid telekomifirma kasumiks 49,7 miljonit eurot ning käibeks 386 miljonit eurot.

Elisa nõukogu teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta dividende 60 eurosenti aktsia kohta võrrelduna 80 sendiga aasta tagasi. Samuti tehakse ettepanek osta 9 miljonit aktsiat ehk üheksa protsenti aktsiatest kokku 150 miljoni euro eest.

Elisa aktsia hind oli kaks tundi pärast kauplemise algust kukkunud 6,8 protsenti 12.11 euroni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052