9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Electroluxi tulevikuseadmed Tallinnas disaininäitusel

Tänasest 21. märtsini on Tallinnas arhitektuuri- ja disainigaleriis väljas rahvusvahelise disainivõistluse Electrolux Design Lab aastail 2007 ja 2008 finaali jõudnud tööd.

Näitusel on väljas 17 kodumasinat tulevikust, mis kõik on erilised ning innovaatilised. Eksponaatide hulgas on ka disainivõistluse mullune võidutöö moodulkülmik Flatshare ja 2007. aasta võistluse võitnud ökopesumasin E-wash. Lisaks saab uudistada kaasaskantavat päikeseenergial töötavat toiduvalmistajat Pebble, energiasäästlikku külmkappi Go Fresh ja paljusid teisi tooteid, mille eesmärk on lisaks ilusale disainile muuta tavapärased kodumasinad funktsionaalsemaks ja keskkonnasõbralikumaks.

Konkursil Electrolux Design Lab on alates 2003. aastast osalenud üle maailma tuhanded disainitudengid, kellele see on olnud hüppelauaks. Näiteks töötavad kolm kunagist finalisti ühes Electroluxi globaalsetest disainikeskustest ning teised on saanud erinevaid pakkumisi või loonud oma disainiettevõtte.

Electrolux müüb igal aastal üle 40 miljoni toote. Valikusse kuuluvad kaubamärkide AEG Electrolux, Electrolux, Frigidaire ja Eureka all müüdavad külmkapid, nõudepesumasinad, pesumasinad, tolmuimejad ja ahjud. Mullu oli Electroluxi müügitulu 145 miljardit krooni ning ettevõtte andis tööd 57 000 inimesele.

Tasuta näitus Tallinnas Pärnu mnt 6 asuvas galeriis on avatud esmaspäevast laupäevani kell 12-18.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105