12. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Europarlament: videomängudele stopp-nupp külge

Lapsevanemad peaksid saama nn punase nupu, mille abil peatada videomäng, mis pole nende lapse jaoks sobilik, leiab Euroopa Parlament.

Euroopa Parlament kutsutab liikmesriike ja Euroopa Komisjoni üles koos asjaomase tööstusharuga kaaluma, kas oleks mõttekas välja töötada nn punane nupp, mida saab paigaldada konsoolidele, teistele mänguseadmetele ja arvutitele ning mis tõkestab mängu või mille abil saab kontrollida mängule juurdepääsu teatavatel kellaaegadel või mänguosade kaupa.

Videomängud on Euroopas muutumas üha populaarsemaks. Samas tekitavad tehnoloogilised muutused ja fakt, et järjest rohkem mänge on mõeldud ainult täiskasvanutele, vajaduse selliseid mänge paremini reguleerida, seisab Euroopa Parlamendi pressiteates.

Saadikud leiavad parlamendis vastu võetud raportis, et vaja on üleeuroopalist videomängude hindamissüsteemi ning et vanemad peaksid nn punase nupu abil saama videomängu peatada, kui nad leiavad, et see pole nende lapse jaoks sobilik.

Hollandlasest saadiku Toine Mandersi koostatud raportis rõhutatakse, et videomängud on hea ergutusvahend, mida saab peale meelelahutuse kasutada ka hariduslikel eesmärkidel. Samas pole kõik mängud sobivad erinevas vanuses lastele ning teatud mängude halba mõju lastele ei saa välistada.

Europarlamendi liikmed on eriti mures veebipõhiste mängude pärast, mida saab lihtsalt alla laadida arvutisse või mobiiltelefoni ning mida vanematel on raske kontrollida.

Raporti poolt hääletas 552, vastu 12 ja erapooletuks jäi kuus saadikut.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474