16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman paneb kaablivandaali tabamise eest välja pearaha

Starman paneb välja 10 000kroonise vaevatasu info eest, mis viib Lasnamäel kaableid lõhkuva vandaali tabamiseni.

Starmani tehnikadirektori Hanno Liiva sõnul on kaablilõhkumised Tallinnas Lasnamäel muutunud juba igapäevaseks kuritööks, mis on häirinud nii telepildi edastamist kui ka Starmani telefoni- ja internetiühenduse toimimist ligi 100 majas ühtekokku mitmel tuhandel kliendil. „Starman palub elanike kaasabi meie kliente kimbutava sarivandaali tabamisel,“ lausus Liiva. „Kaablilõhkuja tabamiseni viiva info eest paneme välja vaevatasu 10 000 krooni. Starman teeb kõik endast oleneva, et koostöös politseiga vandaal tabada ning kaablite lõhkumistest tingitud teenuse katkestused võimalikult kiiresti kõrvaldada.“

Vihjeid abivalmis inimestelt ootab Starmani klienditeeninduse telefonil 1770 või e-posti aadressil [email protected].

Kaableid lõhutakse ainult neis trepikodades, kus välisuks ei ole lukustatud või saab seda võtit omamata avada väljapoolt kruvikeeraja või mõne muu abivahendiga. Lõhkumistest on Starman teavitanud politseid. Samuti otsib ettevõte koostöös majaühistute ja -haldajatega võimalusi kaablite paremaks kaitsmiseks lõhkujate eest.

Starman palub klientidel olla tähelepanelik ning jälgida, et maja koridoris kaablikappide kallal toimetavad töömehed kannaks Starmani firmariietust: Starmani logo ja nimesildiga punast jopet ning sama värvi tunkesid. Samuti soovitab Starman majaelanikel küsida alati näha Starmani töötõendit. Kui töötõendit ette ei näidata, on elanikel täielik õigus võõrast treppikotta mitte lubada. Samuti soovitab Starman lukustada korralikult trepikoja välisuksed, kasutada kvaliteetseid turvalukke ning kontrollida alati automaatse snepperluku toimimist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755