31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis suletakse järjest tehnikakaupade poode

Raske majandusolukord pole Eestis tehnikakaupu müüvatele ettevõtetele veel väga valusalt tunda andnud, kuid siiski on mitmeid elektroonikapoode juba ka suletud, kirjutab firma Photopoint oma blogis.

Euronicsi, Plussmiinuse ja Mediapointi kauplusi haldav Sandman Grupp teatas veebruari lõpus, et plaanib lähiajal sulgeda Tallinnas asuva Sikupilli Euronicsi kaupluse. Homme, 1. aprillil pood suletaksegi, seisab Photopointi blogis.

Poe sulgemise põhjusena on Sandmani Grupi juht Martin Pedai nimetanud liiga madalat käivet. Just Sikupilli piirkonna külastatavus ja käidavus on mingil põhjusel palju langenud ning see mõjutas ka kaupluse müügitulemusi, kinnitas ta. Euronicsi tehnikapoodide massilist sulgemist siiski ei tule, lisas Pedai Postimehele.

Photopointi teatel on selle aasta alguses oma poodide arvu vähendanud ka arvutikaupade müügiga tegelev kauplustekett Klick. Viimastel kuudel on suletud seitse poodi: Tallinnas pani ettevõte kinni kaks esindust, Tartus, Raplas, Rakveres, Maardus ja Jõgeval ühe.

Viva Elektroonika sulges eelmise aasta lõpus oma esinduse Jõhvis, lähipäevadel tõmbab uksed lõplikult kinni ka Viva elektroonikapood Tartu Eedeni keskuses, teatas Photopoint. Roosiline pole nende kinnitusel ka Enteri kaupluseketi elu, mida samuti ähvardab mõne poe sulgemine.

Photopointi kaupluseketi omanikfirma Nordic Digital ise ühtegi poodi sulgenud pole. Eelmise aasta lõpul hoopis avati kaks uut esinduskauplust – üks Tallinnas ja teine Rakveres. "Sellegipoolest ei ole rasked ajad ka Photopointist mööda läinud. Põhjuseid pole vaja kaugelt otsida – inimesed lihtsalt ostavad vähem kui eelmistel aastatel," seisab firma blogis.

Photopointi teatel lükkuvad seetõttu käesolevasse aastasse plaanitud laienemisplaanid tõenäoliselt edasi. Olemasolevad kauplused Tallinnas, Tartus, Rakveres ja Narvas ei lase end aga keerulisest majandusolukorrast hirmutada, kinnitas kauplusekett oma veebipäevikus.

USAs sulges 16. jaanuaril oma kõikide poodide uksed üks sealseid suuremaid tehnikakaupade kette Circuit City. Tööta jäi üle 30 000 inimese.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052