21. aprill 2009
Jaga lugu:

Apple’i investorid vaatavad juba järgmist kvartalit

Ehkki Apple avaldab eelmise kvartali majandustulemused homme, huvitab investoreid rohkem see, mis toimub järgnevatel kvartalitel, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Apple’i aktsia on alates jaanuarist, mil väärtpaberi hind langes 52 nädala madalaimale tasemele 78,20 dollarini, kerkinud juba üle 50 protsendi 120 dollarini, mistõttu tulemustele järgneb ilmselt lühiajaline hinnalangus. Seda muidugi juhul, kui tulemused vastavad ootustele.

Analüütikud ennustavad, et Apple`i käive kasvas eelmises kvartalis kuus protsenti 7,95 miljardi dollarini ning kasum langes kuus protsenti 1,09 dollarini aktsia. Tehnoloogiaettevõtte brutokasumi marginaaliks ennustavad analüütikud 33,1 protsenti, mis on kergelt rohkem, kui aasta tagasi.

„Ma arvan, et selle kvartali tulemused tulevad vähem dramaatilised, kui tavaliselt,“ lausus uudisteagentuurile investeerimisfirma Pacific Crest Securities analüütik Andy Hargreaves.

Analüütikud ja investorid ootavad Apple’ilt juba uut toodete raundi. Uuest iPhone’ist usutakse teatatavat juba juunis, aga hulgaliselt kuulujutte põhjustanud puutetundliku ekraaniga pisikest sülearvutit oodatakse aasta teisel poolel.

Tulemustele järgneval pressikonverentsil küsitakse ettevõttelt kindlasti tegevjuhi ja asutaja Steve Jobsi tervise kohta. Mõned nädalad tagasi kirjutas ajaleht The Wall Street Journal, et juuni lõpuni kodusele ravile jääv Jobs osaleb aktiivselt kõige tähtsamate otsuste langetamisel.

Teine investoreid huvitav küsimus puudutab Apple’i bilansis olevat 26 miljardit dollarit vaba raha, mis teeb ühe aktsia kohta 29 dollarit. Mõned investorid loodavad, et Apple leiab sellele kasutuse, eelkõige aktsiate tagasiostmise näol.

Bloombergi andmetel soovitavad 27 analüütikut Apple'i aktsiat osta, kaheksa soovitavad hoida ning kolm analüütikut soovitavad müüa.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt