30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple valmistub mikrokiipe tootma

Apple on muutmas oluliselt strateegiat ning loob meeskonda, kes hakkab välja töötama mikrokiipe, kirjutab The Wall Street Journal.

Ränioru (Silicon Valley) trendilooja on palkamas inimesi pooljuhtide tööstuse väga erinevatest valdkondadest. Nii palkas Apple hiljuti kiibitootja AMD graafiliste toodete peatehnoloogi Raja Koduri, kes hakkas Apple’is tööle sel aastal. Apple’is töötab ka tema eelkäija Bob Debrin. Apple otsib mitut tosinat inimest erinevate mikrokiipidega seotud ametipostidele, kirjutab ajaleht.

Üheks põhjuseks, miks Apple soovib toota ise mikrokiipe on see, et ettevõtte juht Steve Jobs ei soovi, et osa informatsiooni, mida ettevõte jagab mikrokiipide tootjatele võiks lekkida konkurentidele, kirjutab majandusleht.

Ajalehe allikate sõnul pole Apple’i enda mikrokiipe oodata siiski mitte enne järgmist aastat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755