8. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Steve Jobsi väljailmumine võib täna Apple'i aktsiat liigutada

Apple'i tegevjuhi Steve Jobsi ootamatu väljailmumine täna algaval Apple'i arendajate konverentsil võib kergitada aktsia hinda, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Ajaleht The Wall Street Journal käis reedel välja spekulatsiooni, et Apple'i asutaja ja juht Steve Jobs võib ravilt naasta varem ning näidata end täna San Franciscos algaval arendajate konverentsil.

Investeerimisfirma Canaccord Adams analüütik Peter Misek näeb aktsia kerkimist ühe kuni viie protsendi võrra siis, kui Jobs ilmub välja. Juhul aga, kui ta ei ilmu, ta erilist hinnaliikumist ei näe.

Global Equities Research vanemanalüütik seevastu ootab aktsia hinna kümneprotsendilist kukkumist, kui Jobs välja ei ilmu. Tema väljailmumise puhul analüütik hinnaliikumist ei ennusta.

Kuid aktsia hinna korralik tõus ka ilma ikoonistaatusse tõusnud juhita näitab, et Jobsi ei vaadata enam, kui ettevõtte edu ainutagajat, arvab Broadpoint Am Techi analüütik Brian Marshall.

"Asi ei ole ainult Steve Jobsis," kinnitas Marshall. Investorid tunnevad ennast täiesti mugavalt ka siis, kui tootmisjuht Tim Cook'ist saab järgmine tegevjuht, arvab ta. Ka BMO Capital Marketsi analüütik Keith Bachaman arvab, et Jobsi väljailmumine kergitab aktsia hinda, aga mitte niipalju, kui varem.

"Kui see oleks juhtunud kaks aastat tagasi, oleks aktsia hind olnud suure kõikuvusega. Aga ma arvan, et nüüd on investorid sellega arvestanud, et Jobsi tervis on üks tundmatu millega tuleb edaspidi arvestada," lausus Bachman.

Steve Jobs loobus tervislikel põhjustel jaanuaris Apple'i igapäevase juhtimisest kuni juuni lõpuni. Kuna Jobs on oma ettelannete lõpus esinenud pea alati üllatusega ("veel üks asi"), siis spekuleeritakse, et tänase põhiettekande, mille peab turundusjuht Phil Shiller võib selleks "veel üheks asjaks" olla Jobsi väljailmumine.

Põhiettekanne algab kell 20.00 meie aja järgi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474