31. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiasektori hoog võimsaim alates internetimulli tipust

Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldava Nasdaq 100 indeksi relatiivse tugevuse indeks on suurim alates internetimulli tippu aastal 2000, kirjutab Bloomberg.

Indeks kerkis eile pärastlõunal 76,89-ni, mis on suurima alates 2000. aasta 3. jaanuari ehk kaks kuud enne kui indeks hakkas kukkuma. Ajavahemikul 2000. aasta märts kuni 2002. aasta oktoober kukkus Nasdaq 100 indeks kokku 83 protsenti.

„Väga lühiajalises perspektiivis on see ohtlik,“ lausus uudisteagentuurile investeerimisfirma Miller Tabak Co aktsaistrateeg Peter Boockwar. „Peaksime tagasi tõmbuma enne, kui teha järgmist sammu. Kummipael on tõmmatud pingule“, lisas ta.

Tehnoloogisektor on sel aastal olnud S P 500 indeksi kümne põhisektori hulgas suurim tõusja kerkides aasta algusest 37 protsenti. S P 500 indeks on kallinenud aasta algusest 10 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474