7. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina hulgimüüjad süüdistavad Nokiat maksudest kõrvalehiilimises

Nokia probleemid Hiina hulgikaupmeestega jätkuvad, kirjutab MTV3. Nüüd on hulgimüüjad saatnud riigi maksu- ja kaubandusametkondadele kirja, milles süüdistavad Nokiat maksudest kõrvalehiilimises ja maksupettustes.

Kirjas nõutakse Nokiale karistust. Hulgimüüjad on pidanud maksma Nokiale trahve selle eest, et on müünud telefone kokkulepitud alast väljapoole. Nad väidavad, et Nokia ei ole neile tasutud trahvide eest kviitungeid andnud, nii väldib Nokia nende väitel makse.

See kiri on vaid osa Nokia ja Hiina hulgimüüjate vahelisest tülist. Möödunud kevadel otsustas üle 100 Hiina hulgimüüja boikoteerida Nokia telefone Hunani maakonnas, osaliselt ühinesid boikotiga ka Shandongi hulgimüüjad ja Shanghai edasimüüjad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755