25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜs hakatakse päikeseenergiaga sülearvuteid laadima

Tallinna Tehnikaülikooli Säästva Arengu Klubi liikmed paigaldavad ülikooli katusele päikesepaneelid, millega üliõpilased saavad hakata sülearvuteid laadima.

Ülikooli endise raamatukogu hoonele paigaldatakse kolm päikesepaneeli, tegu on esimeste Eestis valmistatud selliste paneelidega. Päikesepaneeli algosad ehk rakud on ostetud, kõige töömahukama osa paneelide valmistamisel – rakkude ühendamise ning projekteerimise teevad üliõpilased ise. Päikesepaneelid on planeeritud töötama aastaringselt ning arvestatud on, et kõige pimedamal ajal ehk detsembris annaksid kolm paneeli energiat nelja sülearvuti jaoks.

Projektiga soovivad Säästva Arengu Klubi liikmed näitlikustada, milline on päikeseenergia potentsiaal igapäevases energiakasutuses. Päikeseenergia pistikute juurde paigaldatakse näidikud selle kohta, kui palju tuleb päikeselt energiat konkreetsel hetkel ning kui palju tarbivad pistikute taha ühendatud sülearvutid.

TTÜ Säästva Arengu Klubi on asutatud 2001. aastal ning tegeleb säästva arengu põhimõtete ja lahenduste tutvustamisega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474